Waarom registreren ?

We zijn de WhatsApp groep spontaan begonnen zonder echt na te denken over de groep.
We wilden wat doen aan het “onveilige gevoel” wat er heerste in de wijk. De groep heette toen nog SWAG_Waterwijk (Swag stond voor StraatWhatsAppGroep) en bestond uit 3 gebieden.

Na verloop van tijd zijn we op aanraden van de wijkagent aangesloten bij WABP.nl en ook bij de gemeente. We screende de (soms vage) FB pagina’s van aspirant leden en ja we hadden successen. maar er was ook een keerzijde. We wisten niet waar onze leden woonden.

Bij 2 bevragingen door de politie, en 1 door onze eigen beheerders n.a.v. een incident konden wij niet aangeven of de personen lid waren van de Whatsapp groep. Ook bij de gemeente is gevraagd hoe en wat wij controleerde of personen wel zijn wie ze zeggen te zijn. Ook de beheerders moesten vaak op grond van de FB profielen extra info verkrijgen of de persoon wel in de wijk woonde.

Na dit gesprek en een incident vond ik het niet verstandig om zo door te gaan en heb ik deze site opgezet. Ook met andere beheerders van andere groepen gesproken en die hadden meteen al een registratie systeem toen ze begonnen. Sommige groepen gingen eerst een bakkie koffie drinken en besloten toen of een lid toe gelaten werd.

Tsja geen registratie of bij elk lid vooraf op visite te komen leek mij beide geen goed idee. Wel bleek dat ELKE groep die ik zag een zelfde stramien had en als minimum eis had, naam adres, geboortedatum (je moet 18 jaar zijn) en telefoon nummer.

We hadden eerst een online registratie systeem, maar daar verwachtte we meer van. Helaas is dat niet uitgekomen.

per 28 april 2018 zijn we weer teruggegaan naar de ouderwetse manier : Aanmelden via de mail. 1 beheerder (Ricardo) beheerd de aanmeldingen via een Excel sheet.
Deze sheet wordt niet gedeeld.

Als u lid wil worden gebruik dan het contact formulier en vermeld dan :
naam, adres, geboortedatum (je moet 18 jaar zijn) en telefoon nummer (06 nummer)